Probeer iets nieuws
10593
post-template-default,single,single-post,postid-10593,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Probeer iets nieuws

“Ik zou het gewoon proberen. Ik weet nu dat ik het kan, omdat ik het doe. Als je het niet doet, dan weet je ook niet of je het kan.”  Ik moet aan deze woorden van Thom denken als ik onze nieuwe online mini-coaching ‘Stap in je leven 2.0’ bekijk. Thom is een paar jaar geleden blind geworden, is desondanks begonnen met roeien en traint nu zelfs voor de paralympische spelen.

 

Onze mini-coaching ‘Stap in je leven 2.0’ is net af. We willen met deze coaching mensen met een ziekte of beperking ondersteunen om iets te gaan doen waarmee ze een (nog) leuker leven creëren. Tijdens de ontwikkeling hebben Carin en ik lang nagedacht hoe we de begeleidende filmpjes invulling gaan geven. Het was onze bedoeling dat we in deze filmpjes mensen uitleg geven hoe je erachter komt wat je leven prettiger maakt en hoe je een plan maakt dat je ook echt gaat uitvoeren. We wilden laagdrempelige filmpjes maken, niet saai, met een positieve sfeer.

We wisten wat we wilden, maar een vraag stond nog open: wie gaat er op de film? Beiden staan we niet graag op die manier in de belangstelling. Maar, zeggen we tegen elkaar, wij zijn de ontwikkelaars, er zit veel van onszelf in, het gaat over waar wij in geloven. En dus stappen  we met frisse tegenzin uit onze comfortzone en gaan zelf op de film. Het is tenslotte zoals Thom zegt: “Alleen door het te doen, kom je erachter of je het kan. En als dat niet zo blijkt te zijn dan leer je daar ook weer van.”

 

10.000 takes later hebben we inderdaad veel geleerd. Zo weten we dat Carin op de meest vreemde momenten ‘eeuh’ zegt en geen uit-haar-hoofd-geleerde teksten kan opzeggen. We weten dat Mia ofwel haar hoofd scheef houdt, ofwel haar arm houdt als ware ze halfzijdig verlamd. Ook weten we hoe belangrijk het is dat je haar goed zit en dat je de juiste kleur kleding kiest :-). Wat zijn we blij dat Rosanne Faber, die ons filmde, oneindig veel geduld heeft…..

Maar, 10.000 takes later zijn de filmpjes ook af, en zijn we eigenlijk best tevreden. We hebben gelachen, gebaald en zijn nu heel blij dat het is gelukt.

Kortom, we zijn het helemaal met Thom eens: Stap af en toe uit je comfortzone, probeer iets nieuws, ga experimenteren. Misschien kun je het wel en in ieder geval leer je er van!

 

Carin Schroder en Mia Willems

 

PS Benieuwd naar het resultaat van de filmpjes? Of misschien wel zin om een stap te zetten naar een prettiger leven? Klik hier voor de mini-coaching Stap in je leven 2.0.

PPS Benieuwd naar het filmpje van Thom? Bekijk het hier.

 

Klik hier om meer blogs te lezen.