Coaching: Effectief implementeren
9266
page-template-default,page,page-id-9266,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Coaching: Effectief implementeren

artboard-3
 Coaching voor zorgprofessionals

 

U wilt een behandelrichtlijn of innovatie efficiënt en effectief implementeren in de zorgpraktijk.

Zorginnovaties mislukken vaak en veel behandelrichtlijnen worden onvoldoende toegepast in de praktijk. De oorzaak is meestal niet de innovatie of richtlijn zelf, maar het gedrag van mensen. De kern van een innovatie of richtlijn is immers bijna altijd een gedragsverandering. Mensen moeten andere, nieuwe dingen doen en dat is moeilijk. Ecare4you helpt u gedragsverandering te realiseren met een simpele, maar doeltreffende methodiek.

 

Werkwijze

De volgende onderdelen zijn vaak onderdeel van onze aanpak.

 

Stap 1. Het begint bij concreet en helder formuleren van het beoogde resultaat en het gedrag van betrokkenen dat daarvoor nodig is. Welk concreet gedrag moet de patiënt laten zien? En wat moet de zorgverlener doen om ervoor te zorgen dat de patiënt dit gedrag kan laten zien?

 

Stap 2. We begeleiden de analyse van de knelpunten en kansen om het gedrag in te voeren in de praktijk. Hoe staat het met tijd, vaardigheden, motivatie? We gebruiken voor de analyse het COM-B model (behaviour change wheel). Dit model verklaart, maar helpt vervolgens ook bij het kiezen en ontwerpen van interventies.

 

Stap 3. We begeleiden bij het kiezen, ontwerpen en evalueren van (kleine en behapbare) evidence based interventies die de gedragsverandering op gang gaan helpen en houden.

 

Stap 4. We coachen en ondersteunen bij de uitvoering. We kunnen het projectteam coachen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van individuele coaching waardoor er ook aan persoonlijke ontwikkeling van de projectleden wordt gewerkt.

 

 

Kosten

Op basis van een vrijblijvend gesprek maken wij een offerte op maat.

 

Informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact.

“Met hulp van Carin en Mia zijn we ontsnapt aan wolligheid. Door gebruik van het COM-B model hebben we voor iedereen helder kunnen formuleren wat het gewenste gedrag is en zo is het gelukt om verpleegkundigen echt revaliderend te laten werken.”

— Muriel Rutgers-Koolstra, Knowlegde Broker Neurocentrum Amsterdam UMC