Coaching: Effectief implementeren van behandelrichtlijn of innovatie.
9266
page-template-default,page,page-id-9266,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Coaching: Effectief implementeren van behandelrichtlijn of innovatie.

artboard-3
 Coaching voor zorgprofessionals

 

U wilt een behandelrichtlijn of innovatie implementeren in de zorg. Wij ondersteunen om dit effectief en efficiënt te doen.

Een groot deel van alle zorginnovaties mislukt en veel behandelrichtlijnen worden onvoldoende toegepast in de praktijk. De oorzaak ligt vaak niet bij de innovatie of richtlijn zelf. Veel belangrijker is de wijze waarop één en ander wordt ingevoerd en verankerd. Innoveren en implementeren betekent namelijk dat er andere, nieuwe dingen gedaan moeten worden door zowel de patiënt als de medewerker. De kern is altijd een gedragsverandering en gedrag veranderen is moeilijk. Ecare4you kan u helpen dit op een goede manier te realiseren.

 

Werkwijze

Stap 1. Een implementatie of innovatie invoeren, begint allemaal bij concreet en helder formuleren van het beoogde resultaat is en welk gedrag van de verschillende betrokkenen daarvoor nodig is. Bijvoorbeeld, u wilt dat de patiënt zo actief mogelijk is na een beroerte. Welk concreet gedrag moet de patiënt daarvoor laten zien? En wat moet de zorgverlener doen om ervoor te zorgen dat de patiënt dit gedrag kan laten zien?

 

Stap 2. Analyse van de knelpunten en kansen om dit gedrag in te voeren in de praktijk. Hoe staat het met tijd, vaardigheden, motivatie? We gebruiken voor de analyse het COM-B model (behaviour change wheel). Dit model verklaart, maar helpt vervolgens ook bij het kiezen en ontwerpen van interventies.

 

Stap 3. Kiezen, ontwerpen en evalueren van (kleine en behapbare) evidence based interventies die de gedragsverandering op gang gaan helpen en houden.

 

Stap 4. Coaching en ondersteuning bij de uitvoering van de interventies. We kunnen het projectteam coachen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van individuele coaching waardoor er ook aan persoonlijke ontwikkeling van de projectleden wordt gewerkt.

 

 

Kosten

Op basis van een vrijblijvend gesprek maken wij een offerte op maat.

 

Informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact  op voor een vrijblijvend gesprek.

“Met hulp van Carin en Mia is het ons gelukt om te ontsnappen aan wolligheid. Door het gebruik van het COM-B model hebben we voor iedereen helder  kunnen formuleren wat het gewenste gedrag is. Zo is het ons gelukt om verpleegkundigen echt meer revaliderend te laten werken.”

Muriel Rutgers-Koolstra,  fysiotherapeut en Knowlegde Broker in Neurocentrum AmsterdamUMC, locatie VUmc