Nieuw: Mijn Leven 2.0, gratis video’s voor inspiratie
10043
post-template-default,single,single-post,postid-10043,single-format-standard,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Nieuw: Mijn Leven 2.0, gratis video’s voor inspiratie

Voor mensen die een zware lichamelijke tegenslag hebben meegemaakt, is het niet altijd eenvoudig om hun leven weer op te pakken. ‘Mijn leven 2.0’ is een initiatief bedoeld om deze mensen daarbij te helpen. Dat gebeurt met een aantal video’s, bedoeld om mensen te inspireren bij het (opnieuw) vormgeven van hun leven.  ‘Mijn leven 2.0’ is een initiatief van ecare4you en is mogelijk gemaakt door de gemeente Zeist.

 

Ik ga het proberen

Vijf Zeistenaren die lichamelijke tegenslag hebben meegemaakt, laten in de video’s zien hoe zij nu goed leven met hun beperking. Zij leven als het ware hun ‘leven 2.0’. Zo zien we onder meer Adri die zeer slechtziend is geworden en laat zien hoe hij een stekker monteert met behulp van een beeldschermloep. Dit is niet een voor de hand liggende klus voor iemand die zeer slechtziend is. In de film vertelt Adri: “Ik kan heel makkelijk zeggen. Ik zie niet, dus ik kan dit niet. Maar zo werkt het niet voor mij. Ik ga het gewoon proberen.”

 

Ga wat doen

Ook wordt in de video’s verwezen naar organisaties in de gemeente Zeist, die helpen bij het vormgeven van een ‘leven 2.0’ en worden praktische tips gegeven. Zo vertelt Peter, die vier jaar geleden een beroerte heeft gehad, wat in zijn ogen het belangrijkste is voor het weer opbouwen van goed leven: “Je moet niet blijven hangen in wat er niet kan, maar kijken naar wat wèl kan. Ga wat doen. Bewegen, bewegen, bewegen.”

 

Video’s ontvangen?

De video’s zijn bedoeld om mensen te inspireren en te ondersteunen die zijn geconfronteerd met lichamelijke tegenslag. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die een ongeval hebben gehad of een (chronische) ziekte zoals kanker, diabetes of reuma. De video’s bekijken kan (gratis) door een aanmelding via www.mijnleventweepuntnul.nl. Men ontvangt dan in 5 weken 5 keer een mail met een video.

 

Prijsvraag

‘Mijn Leven 2.0’ is een initiatief van de coöperatie ecare4you en is mogelijk gemaakt door de gemeente Zeist. Begin dit jaar won ecare4you de prijsvraag ‘versterken mentale weerbaarheid’ van de gemeente Zeist en ontving een cheque van 25.000 euro om ‘Mijn leven 2.0’ op te starten.

 

Voor zorgprofessionals die hun cliënten willen wijzen op ‘Mijn Leven 2.0’, zijn promotieflyers en een promotiefilm beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met info@ecare4you.nl.