Mijn leven 2.0
9930
page-template-default,page,page-id-9930,do-etfw,stockholm-core-1.0.5,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Mijn leven 2.0

 ecare4you start Mijn Leven 2.0

 

Mijn leven 2.0 biedt informatie en diensten aan mensen die leven met ziekte of lichamelijke beperking in de provincie Utrecht.

Mijn Leven 2.0 in 1 minuut
Factsheet
Lees de belangrijkste resultaten van het project in de gemeente Zeist

.

Volg Mijn Leven 2.0
Ontvang inspiratie & tips op facebook en instagram

Na een ongeval, herseninfarct of ziekten als kanker of reuma, zijn er vaak blijvende gevolgen in het dagelijks leven. Meestal is er veel aandacht voor de medische behandeling, maar minder aandacht voor het noodgedwongen leren leven met de gevolgen van een ziekte of ongeval. Men wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met onzekerheid over de toekomst, moet ander werk of hobby’s zoeken of een nieuw sociaal netwerk opbouwen. Sommige mensen ontwikkelen psychosociale problemen en er kan bijvoorbeeld eenzaamheid ontstaan.

Dit was voor Ecare4you de aanleiding om het initiatief Mijn leven 2.0 te starten. Hiermee willen we mensen in de provincie Utrecht die een ziekte of fysieke beperking hebben inspireren en ondersteunen bij het weer oppakken van hun leven. Mijn Leven 2.0 wil voorkomen dat problemen ontstaan: het is preventief bedoeld.

 

Wat is Mijn leven 2.0?

Mijn leven 2.0 beoogt het digitale platform in de provincie Utrecht te worden met informatie en diensten voor een goed leven met een fysieke beperking. Mijn leven 2.0 richt zich hierbij niet op de ziekte of beperking, maar juist op de mogelijkheden en talenten van iemand voor het realiseren van een goed leven. Mijn leven 2.0 wil inspireren door (ervarings) kennis over hoe je goed leeft met een beperking te verzamelen en verspreiden. Mijn leven 2.0 wil steunen door te verwijzen naar informatie, hulp en hulpverleners met expertise op het gebied van goed leven met een fysieke beperking.

 

Videoservice

Mijn leven 2.0 wordt stap voor stap opgebouwd. In 2018 zijn we gestart met het ontwikkelen van een videoservice. We kregen daarvoor (financiele) steun van de gemeente Zeist. De service bestaat uit video’s waar je je gratis op kan abonneren. Je ontvangt dan een aantal keer een korte video waarin mensen die al langer leven met een lichamelijke beperking laten zien hoe zij hun ‘leven 2.0’ hebben opgepakt. Je krijgt praktische tips en verwijzingen naar lokale instanties die je kunnen helpen bij het weer vormgeven van je leven. In 2019 zijn ook video’s gemaakt met Amersfoorters.

Benieuwd? Meld je hier aan en ontvang de video’s van Zeist of Amersfoort in je mailbox!

 

Platform, verwijsservice en mini-coaching

Op basis van de positieve resultaten hebben we onze ambitie opgeschroefd: Mijn leven 2.0 beoogt hét digitale platform in de provincie Utrecht te worden voor een goed leven met een beperking. Naast de gemeente Zeist steunen inmiddels ook de gemeente Amersfoort en Soest het initiatief en ontwikkelen we Mijn leven 2.0 verder. Zo ontwikkelen we nu een website die de verzamelplaats wordt van inspiratie, producten en diensten voor mensen die leven met een fysieke beperking. De eerste versie is in september online gekomen.

Later dit jaar komt op deze website nog een onafhankelijke verwijsservice naar hulpverleners in de eerste lijn. Met deze verwijsservice willen we het vinden van een passende hulpverlener met expertise over de psychosociale gevolgen van een lichamelijke aandoening versimpelen voor zowel de cliënt als verwijzers.

En, tot slot, gaan we dit najaar aan de gang met de mini-coaching ‘Stap in je leven 2.0’: een (online) coaching voor en door mensen met een fysieke beperking. Het doel is helpen bij het in actie komen richting een goed leven met een fysieke beperking.

 

Meer weten?

We komen graag in contact met iedereen die geinteresseerd is in Mijn Leven 2.0.
Bent je van een gemeente in de provincie Utrecht en wil je een bijdrage leveren aan ons programma? Ook dan wisselen we graag met je van gedachte over de mogelijkheden.

Wat we sterk vinden is dat Mijn leven 2.0 echt nieuw is. Ook zien we goede mogelijkheden dat de service blijft bestaan wanneer het proefproject afgerond is. Het is toekomstbestendig.

— Rianne van der Zanden, Trimbos Instituut, juryvoorzitter wedstrijd mentale weerbaarheid

Ecare4you heeft de uitwerking van Mijn Leven 2.0 professioneel opgepakt.
De lokale samenwerking met inwoners, zowel mensen met een fysieke
beperking als professionals, is een succes. We zijn trots op het
resultaat.

— Marcel Fluitman, wethouder gemeente Zeist