Mijn leven 2.0
9930
page-template-default,page,page-id-9930,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Mijn leven 2.0

 ecare4you start Mijn Leven 2.0

 

Mijn leven 2.0 biedt informatie en diensten aan mensen die leven met ziekte of lichamelijke beperking in de provincie Utrecht.

Mijn Leven 2.0 in 1 minuut
Factsheet
Lees de belangrijkste resultaten van het project in de gemeente Zeist

.

Volg Mijn Leven 2.0
Bekijk de website en ontvang inspiratie & tips op facebook en instagram

Na een ongeval, herseninfarct of als je een ziekte hebt zoals kanker of reuma, zijn er vaak blijvende gevolgen in het dagelijks leven. Je wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met onzekerheid over de toekomst, moet ander werk of hobby’s zoeken of een nieuw sociaal netwerk opbouwen.

Uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS blijkt dat er te weinig aandacht is voor dit noodgedwongen leren leven met de gevolgen van een ziekte of ongeval en daarom is Ecare4you het initiatief Mijn leven 2.0 gestart. Hiermee willen we mensen in de provincie Utrecht die leven met een ziekte of fysieke beperking inspireren en ondersteunen bij het (weer) vormgeven van hun leven.

 

Wat is Mijn leven 2.0?

Mijn leven 2.0 is het digitale platform in de provincie Utrecht met informatie en diensten voor een prettig leven met een fysieke beperking. Mijn Leven 2.0 wil mensen met een lichamelijke ziekte of beperking inspireren en ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Het richt zich op de mogelijkheden en talenten die iedereen heeft voor het realiseren van een prettig leven.
Mijn Leven 2.0 is preventief en maakt gebruik van zowel positieve gezondheid als positieve psychologie. Het wil de zelfredzaamheid van mensen stimuleren. Het is gebaseerd op 3 pijlers: ervaringsdeskundigheid, evidentie uit de gedragswetenschappen en direct toepasbaar in de praktijk.

 

Videoservice

Mijn leven 2.0 wordt stap voor stap opgebouwd. In 2018 zijn we gestart met het ontwikkelen van een videoservice. We kregen daarvoor (financiele) steun van de gemeente Zeist. De service bestaat uit video’s waar je je gratis op kan abonneren. Je ontvangt dan een aantal keer een korte video waarin mensen die al langer leven met een lichamelijke beperking laten zien hoe zij hun ‘leven 2.0’ hebben opgepakt. Je krijgt praktische tips en verwijzingen naar lokale instanties die je kunnen helpen bij het weer vormgeven van je leven. In 2019 zijn ook video’s gemaakt met Amersfoorters.

Benieuwd? Meld je hier aan en ontvang de video’s van Zeist of Amersfoort in je mailbox!

 

Platform en support-zoeker

Op basis van de positieve resultaten hebben we onze ambitie opgeschroefd. Naast de gemeente Zeist steunen inmiddels ook de gemeente Amersfoort en Soest het initiatief en ontwikkelen we Mijn leven 2.0 verder. Zo is er nu een website, een verzamelplaats  van inspiratie en diensten voor mensen die leven met een fysieke beperking.

Begin dit jaar is aan deze website de onafhankelijke support-zoeker naar hulpverleners in de eerste lijn toegevoegd. Met deze verwijsservice versimpelen voor we, zowel voor de client als de verwijzer, de zoektocht naar een passende hulpverlener met expertise over de psychosociale gevolgen van een lichamelijke aandoening. Met de support-zoeker matchen we vraag en aanbod. De supportzoeker is een innovatieve tool die helemaal past in deze tijd. Het geeft de client immers de regie om te kiezen voor een psychosociale hulpverlener die bij hem of haar past.

 

Mini-coaching

En, tot slot, gaan we aan de gang met de mini-coaching ‘Stap in je leven 2.0’: een (online) coaching voor en door mensen met een fysieke beperking. Het doel is helpen bij het in actie komen richting een goed leven met een fysieke beperking.

 

Meer weten?

We komen graag in contact met iedereen die geinteresseerd is in Mijn Leven 2.0.
Bent je van een gemeente in de provincie Utrecht en wil je een bijdrage leveren aan ons programma? Ook dan wisselen we graag met je van gedachte over de mogelijkheden.

Wat we sterk vinden is dat Mijn leven 2.0 echt nieuw is. Ook zien we goede mogelijkheden dat de service blijft bestaan wanneer het proefproject afgerond is. Het is toekomstbestendig.

— Rianne van der Zanden, Trimbos Instituut, juryvoorzitter wedstrijd mentale weerbaarheid

Ecare4you heeft de uitwerking van Mijn Leven 2.0 professioneel opgepakt.
De lokale samenwerking met inwoners, zowel mensen met een fysieke
beperking als professionals, is een succes. We zijn trots op het
resultaat.

— Marcel Fluitman, wethouder gemeente Zeist