Oefen App Beroerte
9347
page-template-default,page,page-id-9347,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Oefen App Beroerte

Praktijkcase 2

 

De Hoogstraat Revalidatie en het UMC Utrecht willen mensen na een beroerte stimuleren om zelfstandig te oefenen. Ze ontwikkelden een oefen app.

Klik voor video (ca. 3 min)
Artikelen
Lees hier een artikel over de Oefen app beroerte in De Neuroloog

De patiënt kan in de app een oefenprogramma op maat selecteren, dat toegesneden is op de ernst van de aandoening en de lichaamsdelen die zijn aangedaan. De oefeningen worden in filmpjes getoond en de gebruiker wordt gestimuleerd om te blijven oefenen door het stellen van doelen.

 

Meerwaarde eHealth

Er bestond een papieren oefengids met oefeningen. De app is een vervolg hierop en werd ontwikkeld omdat een app meer mogelijkheden biedt om op maat te oefenen en het zelfstandig oefenen te stimuleren. Ten opzichte van de oefengids ervaren patiënten dat de app laagdrempeliger is en meer gebruiksgemak biedt.

Onze bijdrage

Als innovatiemanager in dienst van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, een samenwerking van De Hoogstraat Revalidatie en het UMC Utrecht, initieerde Mia Willems de ontwikkeling en begeleidde de realisatie en vermarkting. Dat deed ze door:

  • De projectmanagement taken op zich te nemen, financiering te regelen, een app bouwer te betrekken en de ontwikkeling van de app aan te jagen en te begeleiden.
  • Tussentijds zorgverleners en mensen met een beroerte intensief te betrekken door hen te vragen de app uit te proberen, hen te observeren bij het gebruik van de app en te vragen naar hun ideeën en ervaringen.

 

Het resultaat

De oefen app beroerte is verkrijgbaar in de Apple App store en de Google Play store. De Hoogstraat Revalidatie werkt nu aan een Engelse versie van de app en een versie voor kinderen met hersenletsel.

 

Meer weten?

Wil je meer weten hoe e-health jou zou kunnen helpen neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Mia heeft het in de zorg unieke vermogen om werkelijk het perspectief
van de patient als uitgangspunt te nemen. De oefenapp beroerte vormt
een bewijs van dat talent.

— Steven van Berlekom, directeur zorg&innovatie De Hoogstraat Revalidatie