Thuis meten van gezondheidswaarden
10257
page-template-default,page,page-id-10257,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Thuis meten van gezondheidswaarden

artboard-4
Thuismonitoren

 

Thuismonitoren van gezondheidswaarden heeft meerwaarde bij onder meer hoge bloeddruk, hartfalen en ALS. Het geeft patiënten meer regie over hun gezondheid, is gemakkelijk, scheelt tijd en kosten en draagt bij aan zorg op maat.

Ondanks positieve ervaringen is thuis meten van gezondheidswaarden nog altijd niet ingeburgerd. Dit komt ondermeer doordat het een hele toer is om telemonitoring integraal onderdeel van het zorgproces te maken. Wilt u aan de slag met thuismonitoren van bijvoorbeeld fysiek functioneren, stemming, bloeddruk of gewicht? Ecare4you helpt graag bij het opzetten van deze eigentijdse manier van gezondheidszorg.

 

Werkwijze

Het opzetten van een zorgproces om thuis gezondheidswaarden te meten, vraagt maatwerk. De volgende stappen zijn vaak wel onderdeel van de aanpak. Ecare4you kan u ondersteunen bij alle fasen van het proces.

 

Stap 1. Om zicht te krijgen op de meerwaarde van het thuismeten van gezondheidswaarden voor uw (bestaande) behandeling, is het goed een of meer workshops of gesprekken met patiënten, zorgverleners en andere stakeholders te hebben. Op basis hiervan kunnen uitgangspunten, beoogd resultaat en doel worden bepaald.

 

Stap 2. Er is voldoende technologie voorhanden. Het is van belang te kiezen voor een systeem en een leverancier die past bij uw ambities en aansluit op andere systemen (zoals het EPD) die u al gebruikt. Het is belangrijk aandacht te besteden aan dit keuzeproces, omdat wisselen van leverancier later niet makkelijk is. Ecare4you helpt bij het opstellen van een programma van eisen en het kiezen van een passend systeem.

 

Stap 3. Alleen de inzet van technologie is niet genoeg. Om succesvol te zijn moet telebegeleiding goed in het werkproces worden ingepast. Zo moet bijvoorbeeld duidelijk zijn wie wat bij welke meting doet, er moet iemand regelmatig naar de metingen kijken en ingaan op vragen van patienten. Ecare4you kan ondersteunen bij het ontwikkelen van het zorgproces en gaat daarbij uit van bestaande behandelrichtlijnen en te verwachten kosten en baten.

 

Stap 4. Het verdient de voorkeur te starten met een pilot met de nieuwe manier van werken. Het is van belang ook aandacht te besteden aan de gedragverandering die u van medewerkers en patienten vraagt. Ecare4you heeft veel kennis en ervaring met het coachen van zorgverleners in het op een gestructureerde, positieve en stimulerende manier geven van feedback op metingen.

 

Kosten

Op basis van een vrijblijvend gesprek maken wij een offerte op maat.

 

Informatie

Wilt u meer weten over het thuismonitoren van gezondheidswaarden? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Bekijk onze ervaring met thuis monitoren bij mensen met ALS.