Thuismonitoren voor patiënten met ALS
9345
page-template-default,page,page-id-9345,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Thuismonitoren voor patiënten met ALS

Praktijkcase 1

 

Samen met patiënten, zorgverleners en IT professionals hebben we in het UMC Utrecht gewerkt aan het ontwikkelen van ALS Thuismeten.

Klik voor video (ca. 3.5 min)
Artikelen

Lees hier een artikel over ALS Thuismeten in Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

Het doel is dat patiënten meer regie krijgen over hun zorg. In een app vult de patiënt zijn gewicht in, hoe het met hem gaat en informatie over het fysieke functioneren. Met ALS Thuismeten krijgt de zorgverlener meer informatie over de patiënt dan in het huidige zorgproces. Alle afspraken over wanneer een zorgverlener contact opneemt en wanneer je welke informatie geeft, zijn opgenomen in een protocol.

 

Meerwaarde eHealth

De metingen die de patiënt thuis verricht in een app van FocusCura helpen de zorgverlener om advies en behandeling op de juiste tijd te geven op een manier die de patiënt niet belastend vindt. Doordat er meer gegevens beschikbaar zijn over hoe het met iemand gaat, kan de zorgverlener beter zorg op maat leveren. Een digitaal hulpmiddel verhoogt zo de menselijke maat in de zorg.

mockup_ipad_als_thuismeting

Onze bijdrage

Als “product owners” in dienst van het UMCUtrecht was het onze taak om de ontwikkeling van een ehealth applicatie te begeleiden met meerwaarde voor de patiënt en deze te integreren in het zorgproces.  Dat deden we door:

  • Kritische vragen te blijven stellen over het voordeel van de patiënt en de patiënt steeds om zijn mening te vragen.
  • Een werkwijze te bedenken, uit te proberen en iteratief steeds weer te vereenvoudigen en te optimaliseren.
  • De beschikbare wetenschappelijk kennis om te zetten in concrete afspraken en toepasbare zorg.

 

Het resultaat

Het UMC Utrecht heeft op basis van de pilot in De Hoogstraat Revalidatie besloten om ALS Thuismeten in 2017 in te voeren voor alle ALS patiënten die bij hun in behandeling zijn.  Verder wordt wetenschappelijk onderzoek gestart naar deze nieuwe manier van werken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten hoe eHealth jou zou kunnen helpen neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.